home mail

Masterclass Verbetermanagement

Als u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan op deze link

Logo

XQ Nieuwsbrief

Nummer 4; Maart 2009

Masterclass Verbetermanagement

Vrijdag 3 april 2009
Tijd: 10.00 uur - 16.00 uur
Locatie: Conferentiecentrum Kaap Doorn
Adres: Postweg 9, 3941 KA Doorn

Jay marino

De beroemde onderwijskundige Dr Jay Marino komt op uitnodiging van Magistrum naar Nederland en u kunt daarbij zijn! Op vrijdag 3 april leert hij u heel concreet en praktisch hoe u uw schoolprestaties blijvend kunt verbeteren. Maak gebruik van het unieke aanbod om online in te schrijven en daarmee een flinke korting te verdienen.


Op uitnodiging van Magistrum komt Dr Jay Marino op 3 april naar Nederland om tijdens een Masterclass over zijn werk te vertellen.
Een bijeenkomst die u niet mag missen als u werkelijk wilt werken aan kwaliteitsverbetering en verhoging van de opbrengsten van uw school.
Dr.Jay Marino is superintendant, speciaal voor Leren en Verbeteren, van de Cedar Rapids Community School District (Iowa; USA).
Hij wordt beschouwd als een van de meest gezaghebbende personen op het terrein van kwaliteit en kwaliteitsverbetering in het onderwijs. Hij en zijn schooldistrict hebben inmiddels vele prijzen gewonnen.

Programma

Wat staat centraal op deze dag?
a. Kwaliteitszorg in het onderwijs
Een overzicht van verbetermanagment in het onderwijs; inclusief veel gebruikte methoden en processen om verbeteringen met succes te realiseren.
b. Leidinggeven aan kwaliteitszorg
Leer hoe leidinggevenden richting geven aan hun organisatie door missie, visie, waarden en doelen.
c. Organiseren van samenhang
Leer over effectieve strategieën en implementatietools.
d. Organiseren van betrokkenheid
Leer hoe je iedereen op de juiste wijze betrekt bij het realiseren van je doelen.
e. Werken met verbeterteams
Leer hoe je verandering en verbetering kunt realiseren door de hele organisatie heen.
f. Resultaat gericht werken
Neem kennis van verschillende benaderingen voor resultaatgericht werken (PDSA, LEAN/Kaizen, Dashboards)
g. Voorbeelden uit Cedar Rapids
Leer van de ervaringen (successen en valkuilen) van de scholen uit
Cedar Rapids.

Inschrijving en kosten

Bent u klant of cursist bij een van de partners in het XQ Management Programma of staat u ingeschreven bij de XQ nieuwsbrief?
Gefeliciteerd; u kunt dan tegen het sterk gereduceerd tarief (€ 95,- ipv € 195,-) deelnemen aan de Masterclass van Magistrum rondom Dr Jay Marino op vrijdag 3 april 2009 in Conferentiecentrum Kaap Doorn te Doorn.
Dit tarief is alleen geldig wanneer u gebruik maakt van het online inschrijformulier op de homepage van www.xqmp.nl en dit verzendt voor 27 maart.

Bovendien krijgen alleen de bezoekers van de masterclass op 3 april een kortingsbon waarmee zij het nieuwe softwarepakket voor verbeterteams (nederlandse versie) met meer dan 20 verbeterinstrumenten voor de eenmalige introductieprijs (€ 190,- ipv € 295,-)kunnen bestellen.

Website Cedar Rapids

Meer informatie over verbetermanagement (continuous improvement) en implementatie van verbeteringen van o.a.het leesonderwijs vindt u op de website van de Cedar Rapids Community Schools.

Website jay paginas

Meer Informatie

Meer informatie kunt u verkrijgen bij onze partner Magistrum; Meesters in Management te Amersfoort. Magistrum is de grootste aanbieder van managementopleidingen in het onderwijs. Telefoon: 033-7508715.

Colofon

De XQ Nieuwsbrief is een uitgave van XQ Education. Een landelijk samenwerkingverband met expertise op het terrein van kwaliteitszorg in het onderwijs.
Aan- en afmelding voor deze nieuwsbrief kan uitsluitend via de homepage van de website www.xqmp.nl . Heeft u suggesties voor verbetering? Meldt het de redactie: info@xqmp.nl

Uitgelicht