home mail

Competentie-onderzoek

Met competentie-onderzoek krijgt u zicht op de kennis en vaardigheden van uw medewerkers. Met dat inzicht wordt het mogelijk om iedere medewerker maximaal tot ontwikkeling te laten komen door individuele loopbaantrajecten uit te stippelen.

Voorbeelden van vragen die met behulp van competentie-onderzoek beantwoord worden:

  • Hoe zet ik mijn medewerkers zo in, dat hun kwaliteiten maximaal tot hun recht komen?
  • Welke competenties bezitten de medewerkers, en welke kunnen ontwikkeld worden?

Competentie-onderzoek en competentiemanagement zijn thema's die veel belangstelling kennen binnen het onderwijs. Niet voor niets: onderwijs is mensenwerk en uw personeel is uw belangrijkste factor voor het realiseren van goed onderwijs.

Uit onderzoek is gebleken dat binnen het onderwijs behoefte is aan producten, instrumenten en diensten die ondersteunen in het invoeren en wellicht doorvoeren van competentie-ontwikkelingstrajecten. Het gaat om bijvoorbeeld competentie-onderzoek, selectie, loopbaanontwikkeling en instrumenten die inzetbaar zijn binnen het onderwijsprogramma zelf.
Voor het in beeld brengen van de competenties van uw medewerkers, het uitvoeren van assesments of opzetten van (team)ontwikkeltrajecten werkt XQMP samen met PiCompany in Pi-Educatie.

Pi-educatie levert kwalitatief hoogwaardige producten en diensten, aangepast aan de specifieke wensen en behoeften van de klant (gesegmenteerd naar soort onderwijs) en de maatschappelijke ontwikkelingen met betrekking tot competentiegericht onderwijs. We doen dit met veel enthousiasme, op basis van jarenlange ervaring en met behulp van gevalideerde, op maat gemaakte, instrumenten.

Uitgelicht